Vinkit oviremonttiin

Viheltääkö ovet?

Alumiiniset ulko-ovet pitävät lämmön sisällä, kylmyyden loitolla ja katupölyn ulkona. Äänieristys paranee ja murronsuojaus tuo turvallisuutta asukkaille. Lisäksi rakennuksen ilme kohenee, kun valitaan tyyliin hyvin istuva ulko-ovi.

Lämmöneristys alkaa heti ovelta

Lämpö ei karkaa ja kylmyys pysyy loitolla. Alumiinisten ulko-ovien lämpöeristys täyttää tulevaisuuden viralliset vaatimukset jo tänään. Kun valitaan useita toistensa kanssa yhteensopivia järjestelmiä kuten ulko-ovi, ikkunat ja liukuelementit, voidaan säästää energiaa vielä enemmän ja energiakustannukset pienenevät. Tämä ekoteko alkaa jo ovelta.

Alumiini-ulko-ovet ja ikkunat  Alumiini-ulko-ovi kerrostaloon

Tasainen ja miellyttävä huoneilma

Lämpöeristetty ulko-ovi takaa miellyttävän huoneilman, oli ulkolämpötila mikä tahansa. Kylminä vuodenaikoina lämpö pysyy sisällä ja kesällä kuumuus saadaan pidettyä loitolla. Lämmitysenergiaa säästyy ja mahdolliset viilennyskulut pienenevät. Meiltä saat laadukkaat alumiini-ovet, jotka takaavat parhaimmat eristysarvot kaikissa sääolosuhteissa. Meiltä saa myös kynnykset, jotka säilyttävät asuinmukavuuden, vaikka ulkona sataa tai tuulee. Ulko-ovet täyttävät luonnollisesti kaikki lainmukaiset energiamääräykset.

Turvallisuus on muutakin kuin pelkkä tunne, se on varmuutta

Alumiini-ulko-ovet voidaan varustaa automaattisilla lukitus- ja valvontajärjestelmillä omien toiveiden mukaisesti. Innovatiivinen tekniikka ei näy ovien puitteissa, mutta sen huomaa käytössä.

Uudenaikaisilla lukkojärjestelmillä ja lisävarusteilla ulko-oven voi sovittaa yksilöllisesti omiin turvallisuusvaatimuksiin. Eurooppalaisten normien mukainen RC-suojaluokka kertoo, kuinka tehokkaasti ulko-ovi suojaa murtoyrityksiä vastaan. Ulko-oveen on saatavissa turvakomponentteja toiveiden mukaan jopa suojaluokkaan RC3 asti.

Murtosuojatut ovilukot tuovat suojaa päivin ja öin

Meiltä saa myös 1-, 3- ja 5-pistelukitukset, joten ulko-oven turvallisuusasteen voi valita omien toiveiden mukaan. Oven antama suoja murtoyrityksiä vastaan riippuu olennaisesti lukkotyypistä ja lukituspisteiden määrästä.

Alumiini-ulko-ovet ja ikkunat  Alumiini-ovet kerrostaloon

Omaa rauhaa ja asumismukavuutta

Lämmöneristyksen ja tiiveyden lisäksi alumiini-ovien ääneneristys on korkealla tasolla. Ovikarmin ja ovilehden välinen tiivistys on moninkertainen ja lasi/umpiosa tiivistetään huolella ovirakenteeseen. Näin saavutetaan hyvä ääneneristävyys. Lisäksi erilaisilla kynnysvaihtoehdoilla voidaan vaikuttaa oven ominaisuuksiin.

Monipistelukituksella vielä lisää ääneneristävyyttä

Jos ulko-oviin tarvitaan lisää tiiveyttä tai ääneneristävyyttä, niitä saadaan lisäämällä monipistelukitus, jolloin ovilehti tiivistyy tai puristuu ovikarmiin tiukemmin kuin perinteisesti käytetyllä yksitelki-lukituksella.

Näkyvää yksilöllisyyttä, jonka huomaa jo ennen kuin astuu sisään

Voit yhdistää muodon, värin ja lisävarusteet haluamallasi tavalla. Lukuisat muotoiluvaihtoehdot tekevät talosi käyntikortista tyylikkään ja ajanmukaisen. Rakennus saa näin yhden korvaamattoman ominaisuuden - yksilöllisen yleisilmeen.

Kaunis ja kutsuva ulko-ovi syntyy yhteensopivasta oven karmista, puitteesta ja oven täytteestä. Tärkein oven ulkonäkyyn vaikuttava yksityiskohta on liikkuvan ovilehden täyteosa. Laajan muoto- ja värivalikoiman ansiosta ulko-ovesta voi luoda yksilöllisen.

Runsas valikoima muotoja ja värejä

Haluttiinpa korostaa mitä ominaisuuksia tahansa, valittavissa on lähes rajatton värivalikoima RAL-väreistä metallihohtoisiin pintoihin ja hiekkaefekteihin. Ovi voi olla sisäpuolelta eri värinen kuin ulkoa, mikä lisää suunnitteluvapautta.

Viimeistele ilme lasitilan täytteellä tai koko pinnan verhoilulla

Uuden ulko-oven suunnittelussa ei luovuudella juuri ole rajoja: valitse vain sopivin ratkaisu mitä erilaisimmista oven täytevaihtoehdoista. Valittavissa on kolme verhoiluvaihtoehtoa:

  1. lasitilaan tuleva täyte
  2. ovilehden peittävä paneeli yhdellä puolen ovea tai
  3. ovilehden peittävä paneeli molemmilla puolilla ovea.

Koko ovilehden peittävän verhoilun etuna on, että oven koko pinta-ala verhoillaan, jolloin ovi näyttää suuremmalta ja tyylikkäämmältä. Tämä on tärkeä seikka varsinkin kapeita ulko-ovia kunnostettaessa. Paitsi että molemminpuolinen, koko ovilehden peittävä verhoilu tekee ovesta leveämmän näköisen ulkoa päin, se myös avartaa sisätilaa.

Liiketilan aluumini-ovet ja ikkunat  Alumiini-ovi

Saranat kiinnittävät oven varmasti karmiin

Saranoiden on kannettava koko ovilehden paino, oltava toiminnaltaan varmoja ja lisäksi hyvännäköisiä.

Ulko-oveen on valittavissa kolme saranatyyppiä:

  1. Piilosarana on paras vaihtoehto, kun haetaan moitteetonta ulkonäköä ilman näkyviä heloja.
  2. Kapeat rullasaranat sopivat ulkonäkönsä puolesta hyvin yhteen oven profiililinjan kanssa.
  3. Klassiset pintasaranat toimivat tyylikkäänä yksityiskohtana.

Kaikki saranat ovat läpäisseet vaativat testit ja siksi parasta ja kestävää laatua.

Kuva vas. ennen remonttia, oik. uudella alumiini-ovella

Modernia mukavuutta ja käytön helppoutta

Perinteisten ominaisuuksien lisäksi oveen voidaan valita asuinmukavuutta lisääviä elementtejä kuten sähköllä toimivia ovenavaajia, automaattisia lukkojärjestelmiä tai automaattisesti toimivia auringonsuojia.

Avain voi unohtua - oma sormi ei

Oven avaaminen sormenjälkilukijalla on vain yksi tapa lisätä asuinmukavuutta. Tarjoamme rakennukseen integroitavia järjestelmäratkaisuja sähköllä toimivista ovenavaajista automaattisiin lukkojärjestelmiin ja kauko-ohjattaviin toimintoihin.

Automaatio tuo lisämukavuutta ja monipuolisuutta

Automaattisesti ohjattava julkisivu on tulevaisuutta. Useat toiminnot kuten auringonsuoja ja turvallisuus voidaan sovittaa toisiinsa, jolloin energiankulutusta voidaan optimoida. Ikkunoiden, ovien, liukujärjestelmien ja auringonsuojan automaattiset avaamis- ja sulkemisjärjestelmät ohjaavat luonnollista tuuletusväliä. Päivän- ja auringonvalon mukaan toimivat varjostusjärjestelmät voivat ihannetapauksessa olla liitettyinä sisävalaistukseen sekä lämmityksen ja ilmastoinnin ohjaukseen. Pinta-asennetut tai integroidut saranaovikoneistot takaavat esteettömän kulun. Lisäksi kynnyksettömyys mahdollistaa yksilölliset ratkaisut alaliittymässä, esim. automaattisesti laskeutuvan tiivisteen avulla.

Ja mukavuuden lisäksi myös rakennuksen arvo nousee.

Ota yhteyttä

Me opastamme niin sopivan turvapaketin valinnassa kuin ovien erilaisista täytevaihtoehdoista. Käänny puoleemme ja pyydä tarjous rakennuksen ovien, liikehuoneistojen ikkunoiden tai porraskäytävien ovi- ja lasiratkaisuista.

Katso myös

Alumiini-ovet

Alumiini-ikkunat

Alumiini-julkisivut

  • Osumia: 4872

Jaa tämä artikkeli
Logo Lasivuorimaa Oy

Seuraa meitä
Lasivuorimaa Oy

Hakamäentie 17, 48400 KOTKA
05 2265 100 (ark 8-16)
info(at)lasivuorimaa.fi

Y-tunnus 0206612-6

Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)lasivuorimaa.fi Verkkolaskuosoitteemme on: 003702066126
Operaattoritunnus: 003723609900 tai PAGERO

Copyright © 2023 Lasivuorimaa Oy. Oikeudet muutoksiin pidätetään.