Skip to main content

Lasikaiteet

Lasikaide on tyylikäs ja laadukas ratkaisu. Kaidejärjestelmä soveltuu hyvin sekä ulko- että sisäkäyttöön, myös omakotitaloihin. Lasikaide tuo keveyttä ja avaruutta, lisäksi se tarjoaa esteettömän näkymän.

Lasikaiteet suunnitellaan aina mittatilaustyönä, jolloin mitoitus tehdään kohteessa paikan päällä ja kaidejärjestelmä toimitetaan valmiiksi asennettuna. Verhousmateriaaliksi sopii lähes kaikki markkinoilla olevat lasit, rakennuslevyt ja alumiinilevyt. Vaihtoehdoista löytyy niin tolpattomia kuin tolpallisia kaidejärjestelmiä.

Tolpaton kaide on tyylikäs ja turvallinen järjestelmä

Perusrakenne koostuu alumiinipalkista, joka kiinnitetään joko tason päälle tai tason otsapintaan, ja tähän palkkiin kiinnittyy kaidelasi. Alumiinipalkkia on saatavilla alumiininvärisenä, RST-jäljitelmä käsitellyllä viimeistelyllä tai RAL-värikartan vakiosävyyn polttomaalattuna. Lasin päälle tai sivuun on saatavana puu- tai RST-käsijohde.

Tolpattomassa alumiinipalkkikaiteessa on aina vähintään 6+6 mm laminoitu ja karkaistu turvalasi, joka kiinnitetään palkkiin järjestelmäkohtaisilla lasituskiiloilla ja tiivisteillä.

Kaidetolpilla varustettu alumiinikaide on suosittu ulkokäytössä

Peruskaiderakenne koostuu alumiinisista kaidetolpista, joihin kiinnitetään laseja kannattavat lasipaarteet ja tolppien päälle valittu käsijohdetyyppi. Tolpallinen alumiinikaide voidaan asentaa sisätiloihin tai ulos, etenkin ulkona se on yleisesti käytetty ratkaisu.

Alumiinikaide kiinnitetään joko tason päälle tai tason otsapintaan, molempiin vaihtoehtoihin on olemassa omanlaisensa kiinnikkeet. Kaidetolpilla varustetuissa alumiinikaiteissa käytetään aina vähintään 4+4 mm laminoitua turvalasia, myös julkisivulevyjä voidaan käyttää.

Alumiiniprofiilit ovat polttomaalattuja RAL-värikartan vakiosävyissä. Laminoiduista laseista löytyy tarvittaessa myös eri sävyvaihtoehtoja.

RST-kaide harjatulla pyöröputkella soveltuu etenkin portaisiin

Perusrakenne on harjattua Ø 42 mm RST-pyöröputkea, myös kantikasta 40x40 mm putkea on saatavilla. Kaiderakenne koostuu pyöröputkesta tehdyistä pystytolpista ja käsijohteesta, valittavissa on myös puukäsijohdetyyppejä. RST-kaide voidaan asentaa sisätiloihin tai ulos.

RST-kaide kiinnitetään tason päälle tai tason otsapintaan, valittavissa on useita erityyppisiä RST-kiinnikkeitä. Haluttaessa RST-kaideputket on myös mahdollista polttomaalata RAL-värikartan vakiosävyihin. Laseina RST-kaiteissa käytetään vähintään 4+4 mm laminoituja turvalaseja. Lasit kiinnittyvät kaidetolppiin puristavilla kumitiivisteillä varustetuilla RST-pistekiinnikkeillä, kiinniketyyppejä on myös valittavissa erityyppisiä.

Verhousmateriaalit

Verhousmateriaaliksi sopii lähes kaikki markkinoilla olevat lasit, rakennuslevyt ja alumiinilevyt.

Alumiiniprofiilit

Alumiiniprofiilit ovat polttomaalattuja RAL-värikartan vakiosävyissä.

Lasit

Laminoiduista laseista löytyy tarvittaessa myös eri sävyvaihtoehtoja.

Referenssi

Katso videolta kuinka tyylikkäältä Helsingin Fabianinkadulle toteutamme lasikaide ja lasi-alumiiniporrashuone näyttää.

SMRY-sertifikaatti
SMRY-sertifikaatti osoittaa, että meillä on CE-merkintään perustuva metallirakennealan ammatillinen koulutus ja toimimme alan määräysten, ohjeiden ja standardien mukaisesti.